Mondkapjes plicht in de wijkverpleging

Beste zorgvrager/betrokkenen

Sinds de uitbraak van het Corona Virus in 2020 is het verplicht geweest binnen onze organisatie om een mondkapje te dragen bij huisbezoek tijdens de zorgverlening.
Wij hebben met ze allen altijd ons gehouden aan deze afspraken en daar zijn wij als organisatie super trots op. Het is Originzorg hierdoor gelukt om het besmetting gevaar minimaal te houden. Sinds de uitbraak van het Coronavirus hebben wij enkele besmettingen gehad en ons best gedaan om de besmettingen niet door te verspreiden naar andere.
De GGD heeft ons dan ook gecomplimenteerd over hoe wij zijn omgegaan met het Coronavirus en de beleid hiervan en dit waarderen wij enorm!

Het Rijksoverheid en het RIVM heeft de zorginstellingen de verantwoordelijkheid gegeven om zelf te mogen beslissen over het mondkapjes plicht. Als organisatie hebben wij besloten om stap voor stap het mondkapjesplicht te versoepelen. Dit houdt in dat wij in enkele gevallen alleen een mondkapje zullen dragen tijdens ons bezoek bij u thuis.

Wanneer draagt een zorgverlener een mondkapje?

  • Als de zorgverlening klachten heeft die lijken op het Coronavirus
    • Denk hierbij aan: Hoesten, niezen, kortademigheid, koorts of een loopneus.
  • Als de zorgvragen klachten heeft die lijken op het Coronavirus
    • Denk hierbij aan: Hoesten, niezen, kortademigheid, koorts of een loopneus.
  • Als de zorgvrager wenst dat de zorgverlener een mondkapje draagt tijdens het zorgmoment.
  • Als de zorgverlener wenst een mondkapje te dragen tijdens het zorgmoment.
*Indien de regels veranderen omtrent het coronavirus en het dragen van een mondkapje zullen wij onze versoepeling her- inzien.
Tot die tijd zijn de bovenstaande regels van toepassing.

Wenst u als zorgvrager dat wij toch een mondkapje gebruiken bij u thuis? Geeft dit aan bij de dienstdoende zorgverlener zij zal dit communiceren naar de zorgcoördinator.
De zorgcoördinator zal uw voorkeur in het medische dossier vermelden en dit communiceren naar alle betrokken zorgverleners.

Voor meer informatie over het coronavirus kunt u kijken op Het Rijksoverheid

Met vriendelijke groeten
Team Origin